Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt gösfilé med smörfrästa kantareller och äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Får man inte tag på gösfilé går det bra med annan fiskfilé, själv använde jag rödspätta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra gösfiléerna och vänd dem i rågmjöl. Stek gösfiléerna i smör och rapsolja ett par minuter på varje sida.
  2. Skär kantarellerna i mindre bitar. Skär äpplena i större tärningar. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Blanda ner kantarellerna och stek till all vätska försvunnit. Tag upp kantarellerna från stekpannan.
  3. Hetta upp stekpannan igen med ett par klickar smör Blanda ner lök, äpple och kantarellerna och stek någon minut, salta och peppra.
  4. Lägg gösfiléerna på tallrikar och skeda över kantareller och äpple. Servera med kokt potatis och färskriven pepparrot.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.