Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt grislever med svamp

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Stekt grislever är snart en bortglömt maträtt, vill man ha maträtten mer lyxig tillsätter man ett par skivor bacon som skärs i tärningar och steks tillsammans med grislevern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort eventuellt hinnor från levern och skär den i tunna skivor, den skurande levern få dra i en skål med vatten och en nyp salt ca ½ tim. för tillagningen. Skala och skiva löken och svampen. Hetta upp smör i stekpannan och fräs lök och svamp tills löken är mjuka och fått lite färg. Låt vatten från levern rinna av i en sill, förbereda en bunke med vetemjöl, salt och peppar, blanda ned levern och skaka om så levern blir belagt med mjöl på alla sidor. Hetta upp smör i stekpannan och stek levern sakta under svag varma, vänd ofta levern för att undgå en skopa vid stekningen. Det överbliven smör i stekpannan silas upp i en gryta varvid man tillsätter mjöl under omrörning, tillsätt därefter kaffegrädden och ev. mjölk och såsen är klar.
  2. Servera lök och svamp blandningen och levern på var sitt uppläggningsfat och med nykokt potatis och grönsaker. Potatisen kan ersättas med ris eller pasta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • perdok 5 november 2020

    Var kan man köpa grislever?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.