Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt harlår på pasta- och potatisbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 100 grader. Putsa harlåren. Hacka putset och blanda med fläskhacket. Salta och peppra harlåren in- och utvändigt, fyll med fläskhacket, rulla ihop. Bred ut späckskivorna, lite omlott i två rektanglar och jämna till kanterna. Rulla in harlåren, bind runt med steksnöre. Ugnsstek i cirka 30 minuter tills innertemperaturen är 62-66 grader, högre temperatur kan ge segt kött. Ta ut harrullarna och låt dem vila i aluminiumfolie tills resten är klart. Skiva potatisen, skär skinkan i små tärningar. Stek potatisen gyllenbrun i smör, tillsätt skinkan, fräs en kort stund. Häll på grädden, koka i några minuter. Lägg i pastan i potatiskoket, låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt det mesta av osten. Skiva schalottenlöken, fritera skivorna i het olja. Skär harrullen i skivor och lägg upp dessa på pasta och potatisbädd. Strö över friterad lök och resten av osten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.