Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt kalkon med örtkryddad risfyllning

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta är en rätt som jag serverades när jag bodde hemma och som hängt med i alla dessa år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka den tinade kalkonen helt torr med hushållspapper. Gni in den med salt och peppar och pressa citron invändigt.
  2. Fräs ris och lök i matfett utan att det tar färg. Tillsätt hett vatten och och lå det koka i10 minuter under lock. Blanda i svamp, persilja och kryddor och låt koka ytterligare 8 minuter. Låt sedan stå och svälla med lock vid sidan av spisen . Låt kallna helt och fyll kalkonen.
  3. Sy ihop och bind upp kalkonen med vingarna tätt intill kroppen.
  4. Lägg fågeln med bröstet uppåt på galler med en långpanna under med lite vatten i. Sätt in i 225 grader. Späd skyn med lite extrabuljong och ös kalkonen då och då när den fått färg Beräknad stektid drygt 1 ½ timme. Kolla med sticka att köttsaften är helt ofärgad. Klipp bort snörena och låt kalkonen vila 10 minuter innan den skärs upp. Servera med fyllningen bredvid , kokt potatis och sås gjord på skyn samt gele.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.