Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt kalkon på klassiskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vad är det bästa med den här kalkonsteken? Den fantastiska såsen eller det möra köttet? Detta är under alla förhållanden en läcker och sund söndagsmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skölj, ansa och skala soppgrönsakerna och skär dem i tärningar. Skala löken och vitlöken. Tärna löken och strimla vitlöksklyftorna. Tärna fläsket.
  2. Skölj och torka av kalkonsteken och gnid in den med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stor, ugnsfast gryta och bryn köttet runt om. Lägg i fläsk, schalottenlök och soppgrönsaker och stek fem minuter. Tillsätt vitlöken och fräs under omrörning. Häll på öl och buljong.
  3. Gör en kryddbukett av mejram, persilja, timjan och lagerblad och lägg i grytan, tillsätt kumminfrön. Sätt in grytan i ugnen utan lock och stek två timmar. Ös köttet med skyn då och då. Ta upp köttet ur grytan och håll det varmt i ugnen.
  4. Ta upp kryddbuketten. Mixa skyn med grönsakerna med stavmixer, häll över såsen i en liten gryta och låt koka upp. Rör ner senap och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär köttet i tunna skivor och servera med grönsakssåsen och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.