Vad är det bästa med den här kalkonsteken? Den fantastiska såsen eller det möra köttet? Detta är under alla förhållanden en läcker och sund söndagsmiddag.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Skölj, ansa och skala soppgrönsakerna och skär dem i tärningar. Skala löken och vitlöken. Tärna löken och strimla vitlöksklyftorna. Tärna fläsket.
- Skölj och torka av kalkonsteken och gnid in den med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stor, ugnsfast gryta och bryn köttet runt om. Lägg i fläsk, schalottenlök och soppgrönsaker och stek fem minuter. Tillsätt vitlöken och fräs under omrörning. Häll på öl och buljong.
- Gör en kryddbukett av mejram, persilja, timjan och lagerblad och lägg i grytan, tillsätt kumminfrön. Sätt in grytan i ugnen utan lock och stek två timmar. Ös köttet med skyn då och då. Ta upp köttet ur grytan och håll det varmt i ugnen.
- Ta upp kryddbuketten. Mixa skyn med grönsakerna med stavmixer, häll över såsen i en liten gryta och låt koka upp. Rör ner senap och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Skär köttet i tunna skivor och servera med grönsakssåsen och kokt potatis.
Publicerat den
20 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar