Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt kaninytterfilé med morotssmörsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 125°.
  2. 2. Skala och tärna eller skiva morötter och palsternacka. Blanchera var för sig. Kyl snabbt i kallt vatten. Blanda morotssaft, apelsinsaft och ingefära i en kastrull. Låt koka tills bara några matskedar återstår.
  3. 3. Salta och peppra köttet. Stek det hastigt i olivolja i het panna. Låt köttet eftersteka i ugnen ca 10 minuter. Kaninköttet serveras svagt rosa. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  4. 4. Värm grönsakerna i lite smör och vatten. Smaka av med salt och lite socker. Vispa under tiden ner smörtärningarna, några åt gången, i kastrullen med saft. Såsen får inte koka - då skär den sig. (Såsen går inte att värma efter att den kallnat. Om man vill kunna värma såsen får man tillsätta ½ dl grädde i vätskan innan smöret rörs ner men smaken blir då lite annorlunda.) Blanda ner grönsakerna i såsen.
  5. 5. Skär kaninköttet i längsgående skivor. Lägg på sås och bacon. Garnera med gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.