Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt kassler med morotsrisotto och balsamreducering med björnbär

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett fredagsexpriment som slutade i min första och definitivt inte sista balsamreduktion. Rekomenderar detta starkt då det direkt blev min nya favoriträtt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär morötterna i ca 5 cm stora stavar. Koka dem i rikligt med vatten kryddat med 1/2-1 tsk citronpeppar och 1/2 tsk salt, tills de är mjuka med ett lite al'dénte motstånd.
  2. Häll av morötterna men spara kokvattnet som du blandar med en grönsaksbuljongstärning. Strimla purjolöken i smått och stek den i en kastrull. Häll i 2 dl ris och lite av buljongen. Rör i riset och fortsätt häll på lite buljong då det behövs tills riset nästan är färdigkokt. Tag då ca 1/3 av morötterna och hacka grovt för att sedan röra ner det i riset. Krydda med 1-2 krm vitpeppar. Tillsätt 2 msk smör och 1/2 dl riven ost. Tag av från plattan och rör tills osten har smält sig.
  3. Balsamreduceringen: Tillsätt buljongtärning, vattnet, balsamvinägern och strösockret i en kastrull. Låt koka upp och rör tills sockret löst upp sig. Mosa snabbt med fingrarna björnbären och lägg ner dem i kastrullen. Låt koka tills vätskan har reducerats till ca 50%. Låt svalna lite.
  4. Stek kasslern och lägg upp på tallriken. Garnera med björnbär och ta dig ett glas vin till denna otroligt goda rätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.