- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett fredagsexpriment som slutade i min första och definitivt inte sista balsamreduktion. Rekomenderar detta starkt då det direkt blev min nya favoriträtt
Instruktioner
- Skala och skär morötterna i ca 5 cm stora stavar. Koka dem i rikligt med vatten kryddat med 1/2-1 tsk citronpeppar och 1/2 tsk salt, tills de är mjuka med ett lite al'dénte motstånd.
- Häll av morötterna men spara kokvattnet som du blandar med en grönsaksbuljongstärning. Strimla purjolöken i smått och stek den i en kastrull. Häll i 2 dl ris och lite av buljongen. Rör i riset och fortsätt häll på lite buljong då det behövs tills riset nästan är färdigkokt. Tag då ca 1/3 av morötterna och hacka grovt för att sedan röra ner det i riset. Krydda med 1-2 krm vitpeppar. Tillsätt 2 msk smör och 1/2 dl riven ost. Tag av från plattan och rör tills osten har smält sig.
- Balsamreduceringen:
Tillsätt buljongtärning, vattnet, balsamvinägern och strösockret i en kastrull. Låt koka upp och rör tills sockret löst upp sig. Mosa snabbt med fingrarna björnbären och lägg ner dem i kastrullen. Låt koka tills vätskan har reducerats till ca 50%. Låt svalna lite.
- Stek kasslern och lägg upp på tallriken. Garnera med björnbär och ta dig ett glas vin till denna otroligt goda rätt.
Publicerat den
25 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar