Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt lever med bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En höjdare från Estland

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa levern och skär den i skivor. Blanda mjölet med kryddorna. Vänd leverskivorna i mjölet och lägg upp dem på skärbrädan.
  2. Lägg baconskivorna i en kall stekpanna. Värm pannan hastigt - baconet blir då brunt och knaprigt. Ta upp baconet och håll det varmt. Stek leverskivorna i baconfettet.
  3. Lägg upp dem på hett serveringsfat. Vispa ur pannan med hett vatten och crème fraiche och häll såsen över leverskivorna.
  4. Lägg baconskivorna på levern och garnera med kapris, hackad rödbeta och persilja. Servera med kokt potatis och en kall öl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.