Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt makrill med spenat- och purjolöksstuvning

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Via paneringen får makrillen en mycket vacker röd färgnyans, som blandas med det gröna dill- och gräslökshacket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stuvningen: Smält smör i en tjockbottnad kastrull och fräs sedan den strimlade purjolöken glansig och mjuk. Tillsätt grädden och koka den simmig och halvtjock. Häll i öl och smula ned buljongtärningen. Koka en stund och tillsätt spenaten. Krydda med salt och vitpeppar.
  2. Makrillen: Blanda paneringsingredienserna och doppa makrillfiléerna däri. Stek därefter fisken såhär ( i smör): 4 minuter på skinnsidan och sedan 3 minuter på köttsidan.
  3. Servera med färskpotatis

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tlagerberg 5 augusti 2011

    Jag har en grupp på Facebook som heter Gastronomitipset. Dit är alla Matklubbens medlemmar välkomna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.