Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt örtlax med rosmarinpotatis och kall lime- och vitlökssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gjorde denna till sambon för någon kväll sedan och det blev en riktig hit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och klyfta den. Lägg i en non-stick plåt, och blanda med olivolja, rosmarin, salt och vitlök. Lägg i vitlöksklyftorna hela, men ta gärna den flata sidan på en kniv och krossa dem innan. Rör om ordentligt så att potatisen är täckt med oljan. Grädda i mitten av ugnen på 275 grader i ca 25 minuter.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen. Spara gärna lite creme fraiche i burken om du skulle hälla på för mycket salt eller lime. Ställ kallt och låt dra i ca 10 minuter.
  3. Skiva champinjonerna relativt tunt och stek i smör. Glöm inte att salta efter att vattnet har kokat bort.
  4. Sätt på en grillpanna (går även bra med en vanlig), på medium- till hög värme. Krydda laxen med örtsalt på båda sidor, och stek varsamt på båda sidor så att inte laxen blir överstekt och torr.
  5. Serveras med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.