- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Gjorde denna till sambon för någon kväll sedan och det blev en riktig hit!
Instruktioner
- Skala potatisen och klyfta den. Lägg i en non-stick plåt, och blanda med olivolja, rosmarin, salt och vitlök. Lägg i vitlöksklyftorna hela, men ta gärna den flata sidan på en kniv och krossa dem innan. Rör om ordentligt så att potatisen är täckt med oljan. Grädda i mitten av ugnen på 275 grader i ca 25 minuter.
- Blanda alla ingredienser till såsen. Spara gärna lite creme fraiche i burken om du skulle hälla på för mycket salt eller lime. Ställ kallt och låt dra i ca 10 minuter.
- Skiva champinjonerna relativt tunt och stek i smör. Glöm inte att salta efter att vattnet har kokat bort.
- Sätt på en grillpanna (går även bra med en vanlig), på medium- till hög värme. Krydda laxen med örtsalt på båda sidor, och stek varsamt på båda sidor så att inte laxen blir överstekt och torr.
- Serveras med sallad.
Publicerat den
27 december 2012
Liknande recept
Skriv kommentar