Du som tycker om ost i alla formerkommer att älska detta.
Instruktioner
- Vänd varje ostskiva lite lätt i mjöl och skaka av dem.
Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Lägg i hälften av skivorna.
- Stek tills skivorna har fått en gyllenbrun färg och krispiga kanter. Vänd och stek på andra sidan. Låt dem rinna av på en bit hushållspapper.
- Häll lite mer olja i pannan och upprepa proceduren med resten av osten när oljan är het. Dela citronerna i klyftor.
- Lägg över på ett uppläggningsfat och strö över lite svartpeppar och persilja. Garnera med citronklyftor.
- Tips:
Det går bra med andra ostar som kasseri eller kefalotiri.
Publicerat den
14 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter bra, även om halloumi stekt utan mjöl och i lite olivolja också funkar fint! Gärna stekt eller grillad parika till!