Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt ost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Du som tycker om ost i alla formerkommer att älska detta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vänd varje ostskiva lite lätt i mjöl och skaka av dem. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Lägg i hälften av skivorna.
  2. Stek tills skivorna har fått en gyllenbrun färg och krispiga kanter. Vänd och stek på andra sidan. Låt dem rinna av på en bit hushållspapper.
  3. Häll lite mer olja i pannan och upprepa proceduren med resten av osten när oljan är het. Dela citronerna i klyftor.
  4. Lägg över på ett uppläggningsfat och strö över lite svartpeppar och persilja. Garnera med citronklyftor.
  5. Tips: Det går bra med andra ostar som kasseri eller kefalotiri.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • NicolinaZ 18 juni 2008

    Låter bra, även om halloumi stekt utan mjöl och i lite olivolja också funkar fint! Gärna stekt eller grillad parika till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.