Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt ris på thailändskt vis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta hett kryddade ris är mycket lättlagat och utgör en rätt i sig själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset och låt det rinna av väl. Lägg det i en tjockbottnad gryta med 1½ liter kokande vatten. Låt riset få ett uppkok och sedan småkoka utan lock 8-10 minuter. Låt rinna av väl och bred ut riset på en bricka att svalna.
  2. Värm upp woken och när den är het ringlas 2 msk av oljan ner. Lägg i lök och tärnad paprika och fräs i en minut.
  3. Lägg i tärnad kyckling, vitlök, currypasta och kryddor och stek under omrörning 2-3 minuter.
  4. Sänk värmen, tillsätt det avsvalnade riset, fisksåsen, salt och peppar. Stek 2-3 minuter tills riset är riktigt hett.
  5. Gör en grop i mitten av riset och tillsätt det sista oljan. När den är het slå i det uppvispade äggen och låt koka ca 2 minuter tills de stelnat lite. Rör sedan in dem i riset.
  6. Strö över några blad av basilika och servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monfo 4 maj 2009

    Mycket gott, barnen bad om mer! Nästa gång ska jag tillsätta räkor också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.