En klassisk husmanskost som är så god...
Instruktioner
- Vänd de avtorkade sillfiléerna i vetemjöl, doppa dem i det uppvispade ägget och sist i ströbröd.
- Stek dem så att de får en brun och frasig yta.
- Hacka löken och stek den mjuk och glansig i matfettet. Tillsätt socker. Strö över vetemjölet och vänd runt i pannan. Häll på mjölk och låt såsen sjuda på låg värme cirka fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera sillen och löksåsen med kokt potatis.
Löksåsen är också god tillsammans med stekt fläsk.
Publicerat den
21 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums! Vi åt detta alldeles nyss, alltid lika gott och väl värt att pröva för den som aldrig gjort det!
Mycke gott! Använde finhackad dill och gräslök iblandat i ströbrödet