Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt skrei med rödvinssmörsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vill du prova något nytt? Bjud på lyxig skrei med rödvinssås. Såsen är sagolikt god till den fantastiska fina och fasta fisken! Dessutom är den lätt att laga till både vardags och fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skrapa skreiskinnet rent från fjäll och skär skreien i fina portionsbitar. Salta och peppra skreibitarna och låt dem ligga medan såsen tillagas.
  3. Koka finhackad schalottenlök och rödvin utan lock tills det bara är drygt 1 msk vätska kvar. Skär smöret i tärningar och rör i tärningarna en efter en. Såsen får inte koka medan smöret rörs i eftersom den då kan skära sig. Smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm.
  4. Bryn skreibitarna med skinnsidan ner i olja och smör. Lägg skreien på bakplåtspapper på en plåt med skinnsidan uppåt och efterstek mitt i ugnen tills den är precis genomstekt, ca 6 minuter.
  5. Rensa svampen och stek den i smör. Salta och peppra.
  6. Servera fisken med såsen, stekt svamp, ugnsstekt klyftpotatis, ugnsbakade tomater och kokta haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.