Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt sötost jämtländsk

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Mycket gott pålägg.

Ingredienser

Instruktioner

Koka ihop mjölken, tillsammans med kanelen, till 4 liter återstår. Låt stå och svalna tills den bara är ljummen. Vispa i 3 ägg (om man har råmjölk, alltså mjölk från nykalvad ko, tar man istället för äggen 4 dl av den). Rör också i sirap, socker, ostlöpe (Apoteket). Häll upp i smorda (ej bröade) formar och sätt in i ugnen, ca 175 grader, tills de fått fin färg. Ätes kall som pålägg.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • astride 14 augusti 2009

    låter som en god sötost ska göra den i höst, tillsammans med kams

  • Aems 14 augusti 2009

    Ja det är verkligen en god. Mycket smak. Lycka till med både Kams och Sötost. Hälsn AEMS

  • offer 19 december 2012

    Den här osten var verkligen god

  • Aems 19 december 2012

    Ja-a visst är den goooood :) Jag hinner inte göra den till jul - men jag ska göra den till trettonhelgen :)

  • Tutish 5 januari 2013

    Ungefär hur länge ska den stå i ugnen? Låter gott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.