Uppskattad strömming till jul.. :)
Instruktioner
- Blanda mjölerna,salt och vitpeppar. Lägg filéerna dubbla.
Vänd i mjölblandningen. Smält smör och stek på ganska hög värme. För kall panna gör att paneringen drar åt sig mycket fett.
Sås:
Smält 2 msk vetemjöl i samma stekpanna, bryn riven lök, red med 1 msk vetemjöl och häll till sist på mjölk till önskad konsistens. Salta.
Stekt inlagd strömming
- Om man får över färdigstekt strömming kan man bevara den som inlagd, mycket god som pålägg.
- Lag:
Koka upp lagen, låt kallna.
Varva lök, flundror ovh kryddor ställ svalt i 2 dygn.
Färdig att äta, enkeltt!!
Publicerat den
22 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag tänkte göra denna strömmingen men ska det verkligen vara så mycket salt som 3 msk??? Mvh Petro70