Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt strömming..

(1 kommentar)  
Skriv ut

Uppskattad strömming till jul.. :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölerna,salt och vitpeppar. Lägg filéerna dubbla. Vänd i mjölblandningen. Smält smör och stek på ganska hög värme. För kall panna gör att paneringen drar åt sig mycket fett. Sås: Smält 2 msk vetemjöl i samma stekpanna, bryn riven lök, red med 1 msk vetemjöl och häll till sist på mjölk till önskad konsistens. Salta. Stekt inlagd strömming
  2. Om man får över färdigstekt strömming kan man bevara den som inlagd, mycket god som pålägg.
  3. Lag: Koka upp lagen, låt kallna. Varva lök, flundror ovh kryddor ställ svalt i 2 dygn. Färdig att äta, enkeltt!!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • petro70 27 november 2008

    Jag tänkte göra denna strömmingen men ska det verkligen vara så mycket salt som 3 msk??? Mvh Petro70

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.