Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt strömming med senapssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nostalgi recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt och strö på salt, peppar och finhackad dill. Lägg ihop två och två med skinnet utåt. Vänd dem i rågmjöl och stek 2-3 min på varje sida.
  2. Sås: Hetta upp smör i kastrull och fräs lök och senapsfrön ca 1 min. Tillsätt grädde och senap. Låt koka ca 1 min. Smaka av med salt och finhackad dill. Servera strömmingarna nystekta med varm sås, nykokt potatis eller mos och ärtskott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.