Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt tjäder

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Tag ur fågeln och krydda inuti med salt och peppar. Bind upp med tunna späckskivor och lägg i gallervagga i långpanna. Häll en bottenskyla buljong i långpannan och stek fågeln i 1 timme. Tag upp fågeln, tranchera och varmhåll köttet. Bryt sönder skrovet och fräs i gryta med buljongen från långpannan. Red av såsen med grädde och eventuellt beurre manié till lagom konsistens. Smaka av med syrliga bär eller svart vinbärsgelé. Servera med kokt eller stekt potatis och såsen samt stuvad svamp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.