Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt torsk med citronsås och rödbetor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite annorlunda tillbehör till fisk.

Ingredienser

Instruktioner

1. Riv skalet på citronen och spara det. Pressa ner citronsaften i en kastrull. tillsätt vatten, créme fraiche och florsocker. 2. Koka upp och red av med maizena utrört i lite vatten. Tag kastrullen av spisen och vispa i smör och äggulor, salta och peppra. värm upp såsen försiktigt så att den får en krämig konsistens. tillsätt det rivna citronskalet och ställ åt sidan. 3. Skala röd betorna och skär dem i tunna bitar. Fräs dem på inte alltför hög värme i smör i ca 10 min såatt de blir mjuka. Tillsätt vinäger mot slutet, salta och peppra. 4. Krudda torskfiléerna med salt och vitpeppar och vänd dem i vetemjöl. stek dem i smör ca 3 - 4 min på varje sida. Servera med rödbetor, citronsås och pressad eller kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.