- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Det är alltid gott med svamp och ost.
Instruktioner
- Putsa och borsta svampen. Skiva den tunt.
- Stek svampsorterna för sig i en het stekpanna. Lägg först i vitlök (1), smör och olivolja till varje omgång svamp. Fräs svampen på god värme och lägg sedan över dem på ett fat.
- Lägg tillbaka all svamp i pannan, utan att blanda svampsorterna, salta, peppra. Strö över persiljan.
- Ricottabollar:
Separera äggulor och vitor. Vispa hastigt upp äggvitorna i en skål.
- Rör ihop ricotta, äggulor, mjöl, parmesan, persilja, salt och peppar till en jämn smet i en annan skål. Forma 12-15 bollar med händerna.
- Lägg med en sked ner en ricottaboll i äggvitan och lyft med hjälp av 2 skedar över den till ett fat med ströbröd. Ös över ströbröd så att ricottabollen täcks runt om. Upprepa proceduren med resten av bollarna.
- Värm upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek bollar och skaka pannan försiktigt, då och då, och låt bollarna eftersteka på svag värme tills de är gyllenbruna.
- Strö över persilja och servera bollarna med svampen och en sallad på en assiett bredvid.
Publicerat den
2 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar