Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt vit sparris med läcker räksås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till sparrisen är det perfekt med en dill- och gräslökskryddad räksås. Den vita sparrisen måste man skala innan den tillagas. Lägger man den på en skärbräda när man skalar den, så knäcks den inte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten 8-10 min. Häll bort vattnet.
  2. Finhacka dillen. Koka grädden, dillen, gräslöken och citronsaften ca 5 minuter i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och blanda ner räkorna. Smaksätt med salt och peppar och håll varmt.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sparrisen tills den börjar få färg. Salta och peppra. Lägg upp sparrisen på en tallrik och häll såsen över. Garnera ev. med några gräslöksstrån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.