Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekta ägg (citronkyssar)

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Roligt och gott godis, precis som det ska vara!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda florsocker, äggvita, citron och cedro i en bunke. Blanda väl, gärna med elvisp på låg hastighet. Om massan känns för lös, tillsätt lite mer florsocker – är den för fast, späd med en droppe vatten.
  2. Spritsa eller klicka ut smeten på bakplåtspapper till pastiller stora som en enkrona. Gör dem gärna i lite oregelbunden form (som stekta ägg). Tryck fast en nonstop på varje pastill innan smeten stelnat.
  3. Låt torka i rumstemperatur, gärna över natten. Förvara svalt i en tät burk, med smörpapper mellan lagren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.