Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekta äggmackor

 
  • Serverar: 1-2 portioner
Skriv ut

Snabbt, billigt och mättande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm en stekpanna och lägg i en klick smör (eller margarin).
  2. Värmegraden varierar mellan spisar. Man måste nästan prova sig fram. Men, jag brukar börja på högsta gradtalet när jag smälter smöret och sen sänker jag till 7-8, på en 12 gradig skala.
  3. Skär bort en kvadrat i mitten av brödskivorna, så att det blir ett fyrkantigt hål i vardera brödskiva. Lägg brödet, även de bortskurna bitarna, i stekpannan. Vänd skivorna i det smälta matfettet och låt dem stekas i 1/2-1 minut. Knäck äggen över brödskivorna med hål i, så att äggulan hamnar i hålet.
  4. Vid det här laget brukar de bortskurna bitarna (krutongerna) vara färdiga att tas upp ur pannan. Strö lite salt över äggen och stek tills äggen är som du vill ha dem. (Valfritt om man vill ha vändstekt eller ej.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.