Snabbt, billigt och mättande.
Instruktioner
- Värm en stekpanna och lägg i en klick smör (eller margarin).
- Värmegraden varierar mellan spisar. Man måste nästan prova sig fram. Men, jag brukar börja på högsta gradtalet när jag smälter smöret och sen sänker jag till 7-8, på en 12 gradig skala.
- Skär bort en kvadrat i mitten av brödskivorna, så att det blir ett fyrkantigt hål i vardera brödskiva. Lägg brödet, även de bortskurna bitarna, i stekpannan. Vänd skivorna i det smälta matfettet och låt dem stekas i 1/2-1 minut. Knäck äggen över brödskivorna med hål i, så att äggulan hamnar i hålet.
- Vid det här laget brukar de bortskurna bitarna (krutongerna) vara färdiga att tas upp ur pannan.
Strö lite salt över äggen och stek tills äggen är som du vill ha dem.
(Valfritt om man vill ha vändstekt eller ej.)
Publicerat den
15 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar