Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekta bananer med karamellsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Medan gästerna sitter till bords slänger du snabbt ihop den barnsligt goda desserten - stekta bananer med kolasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala bananerna och dela dem först på mitten och sedan på längden.
  2. Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i bananerna med den skurna sidan neråt och stek dem hastigt, ca 1 minut. Pressa över limesaften, vänd bananerna och stek lika länge på andra sidan.
  3. Ta upp bananerna och fördela dem på fyra tallrikar.
  4. Häll grädden, sirapen, farinet och smöret i stekpannan och koka såsen ett par minuter tills den är lite simmig.
  5. Skeda såsen över bananerna och servera med vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • betsla 19 november 2008

    Mmmmm..... får en fempoängare av mig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.