Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekta biffstrimlor i kinesiskt risvin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I det kinesiska köket uppskattar man kött med lite tuggmotstånd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tunna (2 mm tjocka) 10 cm långa strimlor. Tillsätt 2 tsk kinesiskt risvin, salt och vitpeppar. Blanda.
  2. Skär sellerin i 5 cm långa strimlor av ungefär samma tjocklek som köttet. Skär chilifrukterna diagonalt i lika tunna strimlor. Strimla ingefäran på samma sätt och skär vitlöken i tunna skivor.
  3. Värm oljan till ungefär 180-220 grader i en wok. Tillsätt köttstrimlorna och fritera i strax över en minut, under omrörning så att köttstrimlorna inte klumpar ihop sig. När köttet är gyllengult och har lite tuggmotstånd, ta upp det ur oljan och lägg åt sidan.
  4. Häll av det mesta av oljan, behåll ungefär en matsked. Tillsätt chilibönpasta, woka i några sekunder och tillsätt sedan ingefära, vitlök och chili. Tillsätt köttet, blanda fullständigt och tillsätt det kvarvarande kinesiska risvinet, sojan och sockret. Tillsätt selleri och rör om. Smaka av med smulad buljongtärning och sichuanpepparolja. Häll upp på ett serveringsfat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.