Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekta gröna tomater

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Kommer ni ihåg filmen? "Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café" Om inte, se den...och smaka på tomaterna.

Ingredienser

Instruktioner

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj och skär tomaterna i centimetertjocka skivor. Blanda vetemjöl, salt och svartpeppar på en tallrik. Vispa ihop ägg och grädde i en annan och blanda ströbröd och parmesan på en tredje. Vänd tomaterna först i mjölet, därefter i äggsmeten och sist i ostbrödet. Tryck till så att paneringen fastnar och låt tomaterna vila på en bräda. Hetta upp oljan sakta i en gryta eller låg panna, ca 180°C en bit vitt bröd ska få fin färg och bli knaprigt på 1 min. Skala och krossa vitlöken lätt och fritera den svagt brun. Den får inte bränns, då blir oljan bitter i smaken. Ta upp vitlöken. Fortsätt att fritera några tomatskivor i taget. Vänd dem så att de blir fint gyllenbruna på båda sidor. Smaksätt den nykokta pastan med 1 msk av den vitlökssmakande oljan, som inte får vara bränd. Fortsätt att fritera några tomatskivor i taget. Vänd dem så att de blir fint gyllenbruna på båda sidor. Krydda med grovmalen svartpeppar och ev en nypa kajennpeppar. Servera genast med pastan

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Ketronya 26 mars 2008

    Är detta det receptet som kommer från "Stekta gröna tomater" - boken?

  • flingsalt 27 augusti 2009

    towanda!! :)

  • Starz 22 oktober 2009

    Filmen e såå bra. Ska prova detta recept i helgen :)

  • Ktmlarsen 9 september 2012

    Var helt klart riktigt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.