Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekta juläpplen med fänkål och citron.

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Fungerar alldeles utmärkt till allt från skinkan till revbenen på julbordet. Väldigt fräscht tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka fänkålsdillen och lägg den i kallt vatten. Ansa och skär fänkålen i klyftor och koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Spola av hastigt med kallt vatten och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Kärna ur och skär äpplen i klyftor. Stek äpple och fänkål i olja i en stekpanna ca 5 minuter, tills de fått fin färg. Tillsätt krossade fänkålsfrön. Pressa citronsaft över och krydda med salt och peppar. Grovhacka fänkålsdillen och strö den över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.