Instruktioner
Tina laxen och skölj den i kallt vatten, skär bort det bruna laxfettet på ryggsidan om det är kvar, torka fileerna med hushållspapper, mortla flingsalt med strösocker och krydda blandningen på båda sidor, låt stå och grava på sig gärna några timmar.
Blanda ihop mjöl och ströbröd med nån nypa vanligt salt och vänd fileerna runt, rulla ihop laxen och knyt ihop med en dubbel tråd till en rulle
Stek laxen på båda sidor tills fin stekyta,ta av stekpannan,blir klar under lock på eftervärmen i pannan bara, den blir lätt för torr annars,
Smält 50 gr smör och rör ner 2 hackade hårdkokta ägg, krydda med salt å peppar efter smak / ev dill
Serveras med potatis i valfri form och finrivna morötter
Strö över ev. Torkad dill sen man lagt upp , mest för ögats skull
Tunnbröd och en kall öl till är inte fel alls.