Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekta Laxrullar

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lite roligare med enkla styckfrysta Laxfileér

Ingredienser

Instruktioner

Tina laxen och skölj den i kallt vatten, skär bort det bruna laxfettet på ryggsidan om det är kvar, torka fileerna med hushållspapper, mortla flingsalt med strösocker och krydda blandningen på båda sidor, låt stå och grava på sig gärna några timmar. Blanda ihop mjöl och ströbröd med nån nypa vanligt salt och vänd fileerna runt, rulla ihop laxen och knyt ihop med en dubbel tråd till en rulle Stek laxen på båda sidor tills fin stekyta,ta av stekpannan,blir klar under lock på eftervärmen i pannan bara, den blir lätt för torr annars, Smält 50 gr smör och rör ner 2 hackade hårdkokta ägg, krydda med salt å peppar efter smak / ev dill Serveras med potatis i valfri form och finrivna morötter Strö över ev. Torkad dill sen man lagt upp , mest för ögats skull Tunnbröd och en kall öl till är inte fel alls.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.