Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt/grillad kyckling med ugnsgrönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vinägrettdressingen med rostad mandel gör den här rätten ursmaskig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala alla grönsaker. Skär rödbetor och lök i klyftor. Skär palsternacka och morot i 2 cm stora bitar. Vänd runt rödbetorna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen i ca 10 minuter. Fördela resten av grönsakerna på plåten och ringla över lite olja. Salta och rosta 20 minuter till.
  3. Rostad mandelvinägrett: Rosta mandelhacket i torr panna under omrörning till fin färg. Blanda med citronsaft och olivolja. Smaka av med salt.
  4. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek ca 5 minuter per sida. Alternativt lägg kycklingen på grillen.
  5. Vid servering: Vänd runt de rostade grönsakerna med rucolan, salta och skeda över mandelvinägretten. Toppa med smulad fetaost och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med den nystekta kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.