Vinägrettdressingen med rostad mandel gör den här rätten ursmaskig!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala alla grönsaker. Skär rödbetor och lök i klyftor. Skär palsternacka och morot i 2 cm stora bitar. Vänd runt rödbetorna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen i ca 10 minuter. Fördela resten av grönsakerna på plåten och ringla över lite olja. Salta och rosta 20 minuter till.
- Rostad mandelvinägrett:
Rosta mandelhacket i torr panna under omrörning till fin färg. Blanda med citronsaft och olivolja. Smaka av med salt.
- Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek ca 5 minuter per sida. Alternativt lägg kycklingen på grillen.
- Vid servering:
Vänd runt de rostade grönsakerna med rucolan, salta och skeda över mandelvinägretten. Toppa med smulad fetaost och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med den nystekta kycklingen.
Publicerat den
24 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar