Ugnstemperatur 175 grader
Arbeta samman alla ingredienserna till en smidig deg. Dela den i 6 bitar och rulla ut dem till fingertjocka längder.
Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till dem något. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skär dem i sneda bitar medan de är varma.
Hej!
Undrar bara varför det heter möra äppelsnitt, när det inte ingår äpplen??
Mvh. Kristin
Algot21 oktober 2009
Jättegoda kakor och snabbakade!
gds8776 februari 2010
Så glad jag blev min fd svärmor brukar baka dessa till jul tack för att du lagt in dem tycker personligen att de är riktigt goda.
gds8776 februari 2010
Så glad jag blev min fd svärmor brukar baka dessa till jul tack för att du lagt in dem tycker personligen att de är riktigt goda.
mklp9 december 2011
Har ett gammalt recept på Stenhammarskakor och där står det att man skall ha ½ tsk hjorthornssalt. Vet ni varför har detta utelämnats?
I övrigt så är det samma mängd i ingridienslistan.
/Lennart
Hej! Undrar bara varför det heter möra äppelsnitt, när det inte ingår äpplen?? Mvh. Kristin
Jättegoda kakor och snabbakade!
Så glad jag blev min fd svärmor brukar baka dessa till jul tack för att du lagt in dem tycker personligen att de är riktigt goda.
Så glad jag blev min fd svärmor brukar baka dessa till jul tack för att du lagt in dem tycker personligen att de är riktigt goda.
Har ett gammalt recept på Stenhammarskakor och där står det att man skall ha ½ tsk hjorthornssalt. Vet ni varför har detta utelämnats? I övrigt så är det samma mängd i ingridienslistan. /Lennart