Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stenhammarskakor

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Lätta att göra

Ingredienser

Instruktioner

Ugnstemperatur 175 grader Arbeta samman alla ingredienserna till en smidig deg. Dela den i 6 bitar och rulla ut dem till fingertjocka längder. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till dem något. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär dem i sneda bitar medan de är varma.

Kommentarer (5)

  • Kristinfahl 5 september 2008

    Hej! Undrar bara varför det heter möra äppelsnitt, när det inte ingår äpplen?? Mvh. Kristin

  • Algot 21 oktober 2009

    Jättegoda kakor och snabbakade!

  • gds877 6 februari 2010

    Så glad jag blev min fd svärmor brukar baka dessa till jul tack för att du lagt in dem tycker personligen att de är riktigt goda.

  • gds877 6 februari 2010

    Så glad jag blev min fd svärmor brukar baka dessa till jul tack för att du lagt in dem tycker personligen att de är riktigt goda.

  • mklp 9 december 2011

    Har ett gammalt recept på Stenhammarskakor och där står det att man skall ha ½ tsk hjorthornssalt. Vet ni varför har detta utelämnats? I övrigt så är det samma mängd i ingridienslistan. /Lennart

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.