Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sticky buns - amerikanska kanelbullar utan nötter

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Amerikansk version av kanelbullar. De blir härligt kladdiga när man häller över glasyren. Denna varianten innehåller inga nötter av något slag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll ner mjölken i bunken och rör tills jästen har lösts upp. Blanda i salt, socker, ägg och kardemumma. Tillsätt mjölet, lite i taget, under omrörning. Knåda degen slät. Lägg den i bunken, strö över lite mjöl och täck med bakduk. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timma.
  2. Smörj en djup rektangulär bakform, ca 23x33 cm. blanda farinsocker, kanel och russin till fyllningen.
  3. Stjälp upp den jästa degen på en mjölad arbetsbänk. Knåda i ytterligare lite mjöl tills degen inte längre känns kladdig. Skär degen i två delar. Kavla ut den ena delen till en 1 ½ cm tjock rektangel. Bred på hälften av smöret och strö över hälften av farinsockerfyllningen. Rulla försiktigt ihop och skär i 2 cm tjocka skivor. Gör likadant med den andra degen.
  4. Placera bullarna intill varandra i rader i formen. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. Grädda ca 25 min eller tills ytan är gyllenbrun. Låt svalna i formen.
  5. Blanda ingredienserna till glasyren och ringla den över bullarna.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • annitalo 1 mars 2011

    vilken temperatur ska det gräddas i?

  • Brittski 27 april 2011

    Vilken temperatur?

  • UllaC 7 september 2011

    Jag har missat att skriva ugnens gradantal och uppriktigt sagt, så vet jag inte hur många grader den skall vara på tyvärr. Det är länge sedan jag lade in receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.