här är det en tjej som alltid får sina bakver lika fina som konstverk! Gå in på hennes blogg!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Pecan fyllning:
Smält smör, honung och brunt socker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop (jag hade sipsen på 4:an av 6) till en sirap under någon minut (min blev klar efter 1,5 minut, koka ej mer). Ta bort från värmen. Dela pecan nötterna på längden.
- Cupcakes:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika (eller kardemumma) och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt, och pensla dem lätt med smält smör.
Häll knappt 1 msk av sirapen i formarna och fördela de strimlade pecannötterna däri.
Fyll därefter cupcakessmeten i formarna till 2/3 och grädda i ca 15 min.
Låt svalna i några minuter och vänd sedan cupcakesen upp och ner och dra loss pappret, ta hjälp utav en sked så att fyllningen inte fastnar på pappret.
- Frosting:
Vispa upp grädden tills mjuka toppar bildas, ha då i kolasåsen och fortsätt vispa till allt blandats.
Var försiktig så du inte vispar för mycket och allt blir grynigt.
- Spritsa eller bre över de svala cupcakesen. NJUT!
Publicerat den
8 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar