Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stifado

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Grekisk mat är gott, men godast av allt är nog stifadon! Receptet är en blandning av två stifado-recept ur grekiska kokböcker, jag experimenterade tills det smakade rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa köttet och skär i 2 cm:s stora kuber. Bryn köttet i olivolja eller smör och sätt dem i en gryta. Häll på vinet. Tillsätt vatten, tomatpuré, tomatkross, olivolja, salt, buljongtärningar och kryddor. Sätt dit benet från fårsteken också! Koka nu köttet i några timmar, minst 2. Skala schalottenlöken medan köttet kokar! Tillsätt nu schalottenlöken och låt koka 1 timme till.
  2. Servera med grekisk klyftpotatis eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • queenanne1 24 januari 2013

    Tackar för receptet. Bland det godaste jag ätit. Får ibland fårkött, det blir mer stifado.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.