Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stifado

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Alexandra Pascalidous special! Stifado brukar man även göra på kanin eller hare. Serveras med pilaffris eller kokt potatis och gröna ärter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar, ca 2x2x2 cm. Hacka lök och vitlök fint och fräs med köttet i en stor kastrull med lite olivolja. Häll över vin, tomater, tomatpuré samt 3 deciliter vatten med buljongtärningen. Blanda ner kryddorna och låt puttra på låg värme i c:a 1 timme.
  2. Lägg de skalade smålökarna i grytan och låt puttra i ytterligare 20 minuter tills köttet är mört.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.