- Serverar: 2-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Denna tonfisksallad görs enkelt. Nästan alla ingredienser köpes på konservburk, eller på glasburk, och blandas ihop. Har kollat in här på MK men inte sett nån liknande tonfisksallad.
Instruktioner
- Koka upp ris enligt anvisningar på förpackningen.
Koka äggen så de blir hårdkokta.
Kyl av dem ordentligt och skala samt hacka dem till småbitar.
Öppna alla burkar/glasoch blanda allt i en stor skål, då även äggen. Häll även i lite av spadet från den inlagda strimlade paprikan, ca halva glaset.
När riset är klart blanda även i det. Rör om försiktigt.
- Man kan äta det redan nu i detta skede, dvs när det är så här lite halvvarmt/ljummet, men jag råder er sätta in det i kylen tills det svalnat och alla smakerna har gift sig med varandra.
Dan efter är det nästan godast.
- Gör egen dressing till eller köp färdig, typ Thousand Island, Rosépeppar eller smak som ni själva önskar.
- Som sagt, enkelt, billigt, snabbgjord och faktiskt ganska nyttigt, också.
- Enjoy !
Publicerat den
31 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde den i dag. Både jag och Markus tyckte att den var god, men jag hade ingen sås till. Det kanske var dumt. Jag hade i lite rödlök och kapris också.
Det var ju trevligt att ni tyckte om det. !! Betygsätt gärna och pröva några av de andra goa recepten !! Mvh Nojjan
den här är väldigt lik den tonfisksallad jag alltid gör på sommaren, men jag har tonfisk i olja, kokt ris och frysta "ärtor majs paprika, samt lite färska grönsaker tex krisp sallad och tomat eller paprika. Sen delar jag äggen i 4 delar och garnerar med dem. serverar med rostat franska och salladsdressing, mumsig och enkelt sommarmat. som jag helt glömt bort i sommar tills jag hittade ditt recept så tack från oss alla för matförslaget.