Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stiltongratinerad fläskfilé med portvinssås och persiljepotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Här kommer den, min paradvarmrätt på nyårsafton ... Det här är så gott, så gott! Stiltonosten är PERFEKT ihop med fläskfilén, och den kokta potatisen är otroligt smaklig när den får en liten stekyta efter kokningen och täcks av hackad persilja ... Ibland kan jag tycka att receptet är snålt tilltaget vad gäller osten, så då ökar jag på. Mitt tips är att köpa en rejäl bit som även räcker att sätta fram på en trivsam ostbricka någon av de andra dagarna!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Bryn köttskivorna i matfett i en stekpanna. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan med ca 1/2 dl vatten och sila ned i såsen.
  3. Lägg filéskivorna i en smord, ugnssäker form med kanter och häll över såsen, som helst inte får täcka köttet. Lägg en bit stilton på varje skiva och ställ in fatet i mitten av ugnen. Gratinera ca 10 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
  4. Servera med persiljestekt potatis och sockerärter eller en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.