Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stinas bruna kaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Mors mjuka pepparkaka Ställes in i kall ugn.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner gräddfil och äggen ett i sänder. Sist tillsättes det smälta smöret och röres till en smet. Hälles i en 1½ liters form, smord och bröad. Sätt in formen i kall ugn.. Sätt ugnen på 200 grader och låt kakan stå inne 45-50 minuter. Prova med sticka att kakan är torr.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kman 12 december 2012

    har bakat denna kaka i hur många år som helst men i år hittade jag inte mitt recept

  • John Jönsson 10 mars 2020

    Ett riktigt bra recept. Vill tipsa om att det även går att ha en halv citron, saft & skal i. Då utesluter man kryddorna. Går även ha i apelsin eller lime. I vårat recept är det även i en matsked lingonsylt, annars stämmer de övriga måtten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.