Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stinas enkla pilsnergratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Väldigt gott och superenkelt att göra! Jag har inte skrivit exakta mått utan brukar höfta när det gäller broccoli och mos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela pilsnerkorven i två delar och lägg i en smord form. Koka broccolibuketterna och lägg dem över korven. Klipp bacon i små bitar, stek det. Lägg det på en bit hushållspapper och låt rinna av.
  2. Gör ostsåsen: Smält matfettet och rör i mjölet. Tillsätt mjölken, rör om och koka såsen 5 min. Rör om då och då så att det inte bränns vid.. Tillsätt salt, peppar och ost. Ta lite försiktigt med salt eftersom det ska i bacon..
  3. Tillsätt det stekta baconet i ostsåsen och smaka av. Häll såsen över korven och broccolin.
  4. Gör moset: Man kan använda sig av pulvermos och det funkar. Gör det lite stadigare bara, men det är förstås godare med hemlagat.. Avsluta med att spritsa på moset så att det täcker allt. In i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills moset fått en fin färg. Serveras med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.