Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stinas kycklinggryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här är en rätt som jag ofta bjuder på när folk kommer hem till mig och den är lika uppskattad varje gång! Krämig, kryddstark och väldigt god! Går utmärkt att frysa in!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skölja purjolöken noga eftersom de ofta kan vara väldigt grusiga inuti. Skär sedan purjolöken i tunna skivor.
  2. Stek den sedan tillsammans med champinjonerna i en wokpanna alternativt en gryta. Stek i olja eller smör. Krydda med cayennepeppar efter smak, 2-3 msk citronpeppar efter smak, paprikapulver, chilipeppar och ett par skvättar kinesisk soya. Låt detta steka på svag värme.
  3. Under tiden kan kycklingen skäras i kuber, ungefär 1x1 cm tjocka. Stek kycklingen i en annan stekpanna med smör eller olja. När kycklingen är genomstekt häll på kinesisk soya (så att det täcker 3/4 av kycklingen), häll sedan på rött vin (är inte nödvändigt - dock mkt godare). Krydda detta med 3-4 msk citronpeppar, caynnepeppar, chilipeppar och låt puttra ett par minuter.
  4. Häll sedan över kycklingen och spadet i wokpannan/grytan tillsammans med purjolöken och champinjonerna. Till sist avsluta med crème bonjour cuisine vitlök och örter. Låt småkoka 5-10 min.
  5. Servera med tagiatelle alternativt ris och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • viralottan 16 mars 2009

    Hej! Jag gjorde din gryta i lördags när vi hade gäster. Ska det verkligen vara 2-3 dl soya? Jag hade i ca 1 dl till dubbel sats och det blev så salt så det inte gick äta. Var tvungen att späda med 2,5 dl matlagningsgrädde. Då blev det gott, men det känns som att det blivit något fel i ditt recept??? Jag ska göra receptet en gång till, med betydligt mindre soya och betygsätter efter det...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.