Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stjälp-ut-bröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Rör ihop till en deg. Klappa mjölet av händerna och ställ undan bunken. Kom tillbaka ett par timmar senare, häll ut degen, skär upp den och så in i ugnen. Löjligt enkelt och lika löjligt gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt det fingervarma vattnet och rör om tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt saltet, sirapen och mjölet. Arbeta snabbt samman till en slät men lös deg. Strö lite vetemjöl över degen och täck bunken med en bakduk. Låt jäsa i 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Strö ut ca 1 dl vetemjöl på bakbordet och stjälp varsamt ut degen, utan att knåda den. Strö även lite mjöl ovanpå degen.
  5. Tryck varsamt ut degen, utan att för mycket luft går ur den, till måtten ca 35x30 cm. Skär upp degen på längden i 5 remsor. Dela varje remsa i 3 bitar.
  6. Lägg bröden på två bakpappersklädda plåtar. Grädda genast den första plåten i mitten av ugnen i 15-18 minuter medan den andra ställs lite svalt. Grädda därefter dessa bröd. Låt svalna utan bakduk.

Kommentarer (1)

  • ansod2 7 november 2011

    Mycket gott bröd. Gillar den där lilla sega ytan. Lättbakat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.