Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stjärnanisbröd med honung

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Tar tid, men så värt att vänta på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kväll: Rör ihop vatten, sirap, rågsikt och vetemjöl. Ställ i rumstemperatur med plastfolie över bunken. Låt stå över natten eller minst 10-12 timmar.
  2. Dagen efter: Använd assistent det underlättar. Rör ihop ljummet vatten och jäst tills det lösts upp. Blanda fördegen med övriga ingredienser. Tillsätt lite mjöl i taget. Knåda cirka 15 minuter. Strö över mjöl och plasta in bunken. Låt jäsa i 3 timmar tills dubbel storlek i rumstemperatur. När den jäst klart knåda degen igen. Ta fram en plåt med bakplåtspapper eller mjöla du plåten. Låt brödet jäsa under bakduk i 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader. Snabbt in i ugnen! Grädda i mitten cirka 35 minuter, beroende på ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.