- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 dag
Skriv ut
Tar tid, men så värt att vänta på.
Instruktioner
- Kväll: Rör ihop vatten, sirap, rågsikt och vetemjöl. Ställ i rumstemperatur med plastfolie över bunken. Låt stå över natten eller minst 10-12 timmar.
- Dagen efter: Använd assistent det underlättar. Rör ihop ljummet vatten och jäst tills det lösts upp. Blanda fördegen med övriga ingredienser. Tillsätt lite mjöl i taget. Knåda cirka 15 minuter. Strö över mjöl och plasta in bunken. Låt jäsa i 3 timmar tills dubbel storlek i rumstemperatur. När den jäst klart knåda degen igen.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper eller mjöla du plåten. Låt brödet jäsa under bakduk i 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader. Snabbt in i ugnen! Grädda i mitten cirka 35 minuter, beroende på ugn.
Publicerat den
28 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar