Det här receptet passar ypperligt när du vill bjuda på en festlig bakelse till kaffet men har ont om tid. Stjärnorna är dekorativa, kalorisnåla och går snabbt att förbereda.
Instruktioner
- Tina ev frysta björnbär. Blanda bären med citronsaft och 2 msk likör eller vinbärssaft och ställ åt sidan. Rör försiktigt så att bären inte mosas.
- Låt gelatinet mjukna 10 minuter i kallt vatten. Rör ihop kesella och youghurt och tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Lägg gelatinet med lite vatten i en kastrull och låt det smälta på svag värme. Vispa ner gelatinet i kesellakrämen.
- Vispa grädden och vänd ner den i krämen. Ställ in i kylen och låt stelna 1 timma.
- Lägg ut tårtbottnarna på bakbordet. Värm upp sylten i en kastrull och rör ner resten av vinbärslikören eller saften.
- Bred sylten på tårtbottnarna. Tryck ut 12 stjärnor med hjälp av ett kakmått.
- Lägg kesellakrämen i en sprits och spritsa ut 2/3 av krämen på hälften av stjärnorna. Lägg på hälften av bären och täck med resterande stjärnor.
- Spritsa på resten av krämen och garnera med resten av bären. Hyvla över chokladen och sikta till sist över lite florsocker.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar