Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stjärnbakelser med björnbär

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här receptet passar ypperligt när du vill bjuda på en festlig bakelse till kaffet men har ont om tid. Stjärnorna är dekorativa, kalorisnåla och går snabbt att förbereda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina ev frysta björnbär. Blanda bären med citronsaft och 2 msk likör eller vinbärssaft och ställ åt sidan. Rör försiktigt så att bären inte mosas.
  2. Låt gelatinet mjukna 10 minuter i kallt vatten. Rör ihop kesella och youghurt och tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Lägg gelatinet med lite vatten i en kastrull och låt det smälta på svag värme. Vispa ner gelatinet i kesellakrämen.
  3. Vispa grädden och vänd ner den i krämen. Ställ in i kylen och låt stelna 1 timma.
  4. Lägg ut tårtbottnarna på bakbordet. Värm upp sylten i en kastrull och rör ner resten av vinbärslikören eller saften.
  5. Bred sylten på tårtbottnarna. Tryck ut 12 stjärnor med hjälp av ett kakmått.
  6. Lägg kesellakrämen i en sprits och spritsa ut 2/3 av krämen på hälften av stjärnorna. Lägg på hälften av bären och täck med resterande stjärnor.
  7. Spritsa på resten av krämen och garnera med resten av bären. Hyvla över chokladen och sikta till sist över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.