Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stjärtkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Supergoda kakor med kul namn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal nötkärnorna. Vispa ihop äggen och sockret. Rör ner de malda nötkärnorna.
  2. Ta upp lite smet och forma till små runda klickar. Lägg på klädd bakplåt. Baka mitt i ugnen, 200 grader, 5–10 minuter.
  3. Gör fyllningen: Rör margarinet mjukt. Tillsätt kakao, florsocker och vaniljsocker.
  4. Låt kakorna svalna. Dela dem sedanpå mitten, till två halvor.
  5. Bred fyllningen på båda sidor och doppa sedan i chokladströssel. Tryck ihop till en hel kaka. Nu ser man var namnet kommer ifrån.

Kommentarer (1)

  • Dammkornet 3 augusti 2008

    Detta är jättegoda kakor som jag fått smaka av en kompis, så de är väl värda en femma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.