Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stockholmskakor

 
  • Serverar: 80 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gör kakorna extra festliga strö på dekorations pärl som är färgat pärlsocker som ger ett festligt och läckert utseende.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop smör och socker.
  2. Tillsätt äggula,vaniljsocker och vetemjöl och arbeta ihop en smidig deg,som delar i tre delar och rulla ut till längder,ca 2 1/2 cm tjocka.Rulla längderna i pärlsocker och ställ dem kallt.
  3. Skär längderna i skivor och lägg dem på smord plåt.Gör en fördjupning i mitten och lägg på en liten klick hallonsylt.
  4. Grädda i 175 grader tills kakorna har fin färg 12-15 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.