Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stollen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett recept som kommer från en hushållsskola

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör eller margarin till pensling ½ dl florsocker och 1 tsk vanillinsocker till garnering.
  2. Värm mjölken till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Täck över och låt den jäsa ca 30 minuter. Rör fett och socker poröst. Blanda i salt, kryddor, citronskal, russin och suckat. Arbeta in blandningen i den jästa degen. Tillsätt resten av mjölet och arbeta samman till en fast deg. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter. Det är nu som namnet stollen kommer in, man bestämmer själv hur utseendet skall vara.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sipika 9 december 2011

    Och hur fortsätter man?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.