Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stoppad kalkon

 
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

En mustig och god kalkon. Detta recept är egenkomponerat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kalkonen i ca 3-4 dygn i kylskåpet. Sätta ugnen på 150-175 grader. Börja sedan med att plocka ut innanmätet och tvätta kalkonen på in- och utsidan. Krydda sedan kalkonen under skinnet med salt, peppar och grillkryddan. Ta sedan och riv eller pressar vitlöksklyftorna och applicera under skinnet.
  2. Till stoppningen; ta brödskivorna och skär dem i tärningar lägg dem i en bunke och häll över vinet. Skala morötterna och löken. Skär morötterna i bitar, klyfta schalottenlöken och skiva vitlöken. Skär smöret i bitar. Börja nu stoppningen med att krydda kalkonen inuti. Fortsätt sedan med att stoppa in smöret, vitlök, schalottenlök, morötter och det vita brödet med vinet. Lägg till slut in levern och kalkonhalsen. Dra sedan ner skinnet så att det tillsluter öppningen till stoppningen, ta sedan båda lårbenen och bind ihop dem med det blöta snöret. Som avslutning ta lite smör och gnid in kalkonenskinnet i och krydda med grillkrydda. Nu är det bara att lägga kalkonen på foliepapper som man täcket kalkonen med och ställer in den i ugnen.
  3. Ugnstek kalkonen på 150-175 grader i 4-5 timmar. De sista 20 min höj värmen till 250 grader och ta försiktigt bort folien från kalkonens bröst, för att få en fin yta. Ta ut kalkonen. Skyn som blir av kalkonen kan efter smak och tycke tillredas till en god sås. Till detta kan du äta ris, potatis, sallad, brysselkål m.m.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.