Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stora kanelbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Testa rörsocker strö i degen och farinsocker i fyllningen. Det är i mitt tycke ännu godare än vanliga kanelbullar. Luftigare och saftigare bullar får man leta efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma mjölken och rör ut jästen i den. Tillsätt socker, ägg, salt, kardemumma, bakpulver, smör och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, med fördel i assistent. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  2. Rör ihop fyllningen.
  3. Ta upp degen på mjölat underlag och knåda den lätt. Dela den i två delar som kavlas ut till rektangulära plattor, ca 20x35 cm och ½ cm tjocklek.
  4. Bred över fyllningen, rulla ihop och skär i ca 2-3 cm tjocka bitar.
  5. Lägg på bakpappersklädd plåt, täck över med bakduk och jäs i ytterligare 30-45 minuter.
  6. Vispa ihop ägg och mjölk till pensling.
  7. Pensla bullarna och strö över pärlsocker eller rörsocker strö. Grädda i mitten av ugnen, 225º, ca 10 minuter.
  8. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bakmimmi 7 augusti 2011

    De godaste kanelbullar jag ätit! Lätta att baka och håller sig saftiga länge. Det här är mina nya favoriter!

  • Loket46 22 september 2014

    Mycket goda bullar. Barnbarnen gillar dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.