Testa rörsocker strö i degen och farinsocker i fyllningen. Det är i mitt tycke ännu godare än vanliga kanelbullar. Luftigare och saftigare bullar får man leta efter.
Instruktioner
- Ljumma mjölken och rör ut jästen i den. Tillsätt socker, ägg, salt, kardemumma, bakpulver, smör och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, med fördel i assistent. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
- Rör ihop fyllningen.
- Ta upp degen på mjölat underlag och knåda den lätt. Dela den i två delar som kavlas ut till rektangulära plattor, ca 20x35 cm och ½ cm tjocklek.
- Bred över fyllningen, rulla ihop och skär i ca 2-3 cm tjocka bitar.
- Lägg på bakpappersklädd plåt, täck över med bakduk och jäs i ytterligare 30-45 minuter.
- Vispa ihop ägg och mjölk till pensling.
- Pensla bullarna och strö över pärlsocker eller rörsocker strö.
Grädda i mitten av ugnen, 225º, ca 10 minuter.
- Låt svalna under bakduk.
Publicerat den
26 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
De godaste kanelbullar jag ätit! Lätta att baka och håller sig saftiga länge. Det här är mina nya favoriter!
Mycket goda bullar. Barnbarnen gillar dem.