Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stora köttbullar i kantarellsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Extra stora och extra goda köttbullar med viltsmak i krämig kantarellsås. Tillsammans med potatis och rårörda lingon har du en riktig höjdarrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd, mjölk, ägg, grovriven lök, salt, peppar, krossad enbär och timjan. Låt svälla 5 minuter. Blanda med färsen och forma till 8 stora köttbullar. Hetta upp en stekpanna och bryn köttbullarna i smör.
  2. Stek svamp och lök i smör under omrörning i ca 5 minuter. Använd gärna en djup stekpanna eller en bred kastrull. Pudra över mjöl, rör om och häll på vatten, grädde och fond. Låt sjuda i 5 minuter. Lägg ner köttbullarna och låt sjuda tills köttbullarna är klara, 6-8 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Servera köttbullarna tillsammans med potatis och rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.