Extra stora och extra goda köttbullar med viltsmak i krämig kantarellsås. Tillsammans med potatis och rårörda lingon har du en riktig höjdarrätt!
Instruktioner
- Blanda ströbröd, mjölk, ägg, grovriven lök, salt, peppar, krossad enbär och timjan. Låt svälla 5 minuter. Blanda med färsen och forma till 8 stora köttbullar. Hetta upp en stekpanna och bryn köttbullarna i smör.
- Stek svamp och lök i smör under omrörning i ca 5 minuter. Använd gärna en djup stekpanna eller en bred kastrull. Pudra över mjöl, rör om och häll på vatten, grädde och fond. Låt sjuda i 5 minuter. Lägg ner köttbullarna och låt sjuda tills köttbullarna är klara, 6-8 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Servera köttbullarna tillsammans med potatis och rårörda lingon.
Publicerat den
30 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar