Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Storbiff tandoori

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig biff i pannan som serveras med en härlig grönsaksraita och ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda färsen med 1 tsk salt, 1 krm peppar, tandoorikrydda och 3-4 msk vatten. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i färsen och platta ut den till en stor biff.
  3. Stek på medelvärme ca 10 minuter och vänd biffen efter halva tiden. Stek tills den är helt genomstekt och dela i fyra bitar.
  4. Skala, riv och pressa ur vattnet ur gurkan. Kärna ur och finhacka paprikan. Blanda alltsammans med créme fraiche och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera biffen ur pannan tillsammans med grönsaksraita och ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.