Gott till soppa, sallad eller som brytbröd på buffébordet...
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl.
- Platta eller kavla ut degen direkt på plåten till en kaka, ca 25 x 35 cm. Lägg på fetaosten, 8 strimlade tomater, och basilikan. Ringla över 1 msk av tomatmarinaden. Nyp ihop till ett tätt paket med skarven uppåt. Stick gärna i lite rosmarin.
- Jäs ca 20 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Servera till soppa eller sallad.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Recept från www.maghalsa.se
Sponsrat
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott :)
Jättegott. Uppskattades av alla mina gäster.=)
Mycket gott! Gjorde detta till min plastsons student buffé igår. Tog mej också friheten att lägga in ett foto på min ;-) Hoppas det var ok? /M
Himla lätt och smidigt! Blev hur gott som helst, mycket bra recept!!